#1 Bestelling Plaatsen

Nadat de foto is geüpload op de website en de bestelling is geplaatst, kan ons productie team aan het werk. We krijgen de foto digitaal binnen en checken of de kwaliteit goed genoeg is om er een mooie PyroFoto™ van te maken.

#2 Digitale Bewerking

De foto wordt eerst digitaal voorbewerkt. Indien nodig wordt de foto bijgesneden, en daarna wordt de foto omgezet naar een afbeelding in grijswaarden. Eventueel worden het contrast en de helderheid aangepast, zodat de foto helemaal geoptimaliseerd is voor het brandproces.

#3 Het Brandproces

Nadat de foto is omgezet naar een speciale software voor de pyro printer, wordt er een kleine test gedaan waarbij ongeveer 2 cm van de foto wordt gebrand om te controleren of we het beste resultaat krijgen. Als alles er goed uitziet, wordt het echte brandproces gestart, wat ongeveer 2 uur duurt voor een A4 formaat van een PyroFoto™.

#4 Zagen en Schuren

Na het brandproces wordt de PyroFoto™ op maat gezaagd, zodat deze perfect in standaard lijsten past. Vervolgens worden de randen geschuurd en de hoeken afgerond, zodat er geen scherpe splinters meer te vinden zijn.

#5 Nabewerking en Lakken

Vervolgens wordt de PyroFoto™ gesprayd met een speciale lak uit een spuitbus, om roetvegen te voorkomen van een kwast of roller. Als de eerste beschermlaag is opgedroogd wordt een tweede, dikkere laag lak aangebracht met een roller, zodat de PyroFoto™ compleet is opgesloten in een stevige beschermlaag van lak. Op deze manier is de Pyrofoto™ waterdicht, en extra beschermd tegen viezigheid, lucht en licht.

#6 Het Eindresultaat

Nadat de lak volledig gedroogd is, wat vaak een aantal dagen duurt, is de PyroFoto™ helemaal klaar. Indien besteld wordt de PyroFoto™ in een mooie lijst geplaatst, die met dezelfde speciale lak is behandeld voor extra duurzaamheid. De PyroFoto™ wordt uiteindelijk zorgvuldig ingepakt, opgestuurd en bij een blije klant afgeleverd.